Slavonski Brod: Još pet mladih obitelji ostvarilo pravo građenja na gradskim zemljištima

U srijedu su Gradskoj upravi mlade obitelji potpisale Ugovore o pravu građenja na gradskim zemljištima radi izgradnje obiteljske kuće. Gradonačelnik Mirko Duspara izrazio je zadovoljstvo s interesom mladih obitelji za ovaj projekt te istaknuo da je cilj popuniti svih stotinjak zemljišta s kojima Grad raspolaže u tu svrhu. 
Dosad je kroz ovaj projekt i provedena četiri natječaja ugovore sklopilo 19 mladih obitelji. Grad pomaže mladim obiteljima da jednostavnije dođu do prve nekretnine  i na ovaj način ih rasterećuje velikog troška prilikom gradnje obiteljske kuće. 
Tako mlade obitelji imaju mogućnost svojevrsnog zakupa gradskog zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće i to na razdoblje od 99 godina, što plaćaju oko 100 kuna mjesečno. Ukoliko za to pokažu interes, nakon razdoblja od deset godina, gradsko zemljište mogu i otkupiti od Grada. Pri tome će cijena zemljišta biti umanjena za ukupan iznos uplaćenog prava građenja koje je i nasljedno. 
Dosad su izgrađene četiri obiteljske kuće, a položeno je još nekoliko temelja. Nakon sklopljenog ugovora o pravu građenja na gradskom zemljištu mlade obitelji će imati rok od tri godine za izgradnju kuće.
Projekt stambenih zemljišta za mlade obitelji jedna je od demografskih mjera kojom Grad nastoji zadržati stanovništvo, potaknuti dolazak novog te poboljšati uvjete života mladih obitelji. (Grad Slavonski Brod)