Slavonski Brod u prehranu osnovnoškolaca uvodi med

Grad Slavonski Brod redovno radi na stvaranju što boljih uvjeta za odgoj i obrazovanje polaznika gradskih osnovnih škola. Uz razne projekte koji se provode kako bi se to i ostvarilo, nedavno je realiziran još jedan gradski projekt koji će pridonijeti razvoju zdravijeg načina života kod djece. Riječ je o poboljšanju prehrambenih navika brodskih osnovnoškolaca, koji će od sada u svojim školama, barem jednom tjedno, moći konzumirati cvjetni med.

Naime, s ciljem unaprjeđenja prehrambenih navika učenika, Gradska uprava provela je postupak nabave na koji su se kandidirali članovi udruge pčelara iz Slavonskog Broda, koji se bave proizvodnjom prirodnog pčelinjeg meda. Upravo kako bi se ostvario primarni cilj ovog projekta, dogovoreno je da će veće količine meda jednom mjesečno biti dostavljene gradskim školama te će se na taj način osigurati zdravija i kvalitetnija ponuda školskih jelovnika.  

Uz nastojanje da se potaknu zdrave prehrambene navike kod učenika, početkom ove školske godine Grad Slavonski Brod krenuo je i s provedbom projekta pod nazivom „Lunch Box“ – školska prehrana za djecu u riziku od siromaštva u osnovnim školama u Slavonskom Brodu. Glavni cilj navedenog projekta je djeci slabijeg imovinskog statusa osigurati školsku užinu te im na taj način pružiti osjećaj sigurnosti, bolje socijalno uključenje u vršnjačke skupine i spriječiti neželjene posljedice nedostatne ili nezdrave prehrane. (Grad Slavonski Brod)