Slavonski Brod: Produženi boravak osiguran u svim školama

Zahvaljujući inicijativi Gradske uprave, i ove školske godine program produženog boravka dostupan je u svim redovnim osnovnim školama na području grada. O ovom pitanju se od samog početka intenzivno razgovaralo s ravnateljima škola i samim roditeljima školaraca, kojima je Grad kroz ovaj program nastojao izaći u susret. Inicijativa Gradske uprave i pokretanje programa produženog boravka u svim redovnim gradskim školama rezultat su otvorene komunikacije s roditeljima koji su ukazivali na ovu potrebu.

Podsjetimo, do školske godine 2015./2016. produženi boravak se provodio u samo dvije osnovne škole, „Antun Mihanović“ i „Hugo Badalić“ te je bilo uključeno 86 učenika. U rujnu, iste školske godine, programu su se pridružile i tri nove škole: „Ivan Goran Kovačić“, „Dragutin Tadijanović“ i „Blaž Tadijanović“ u Podvinju, a broj učenika koji su išli u produženi boravak je iznosio 140. 

Od školske 2016./2017. godine, program produženog boravka uveden je u sve redovne osnovne škole na području grada te se u njega uključilo 242 učenika. 
S  novom, 2017./2018. školskom godinom, raste i broj prijava učenika koji sada iznosi 271.

Iz navedenih podataka vidljivo je kako je nova školska godina rekordna po broju školaraca koji se uključuju u program produženog boravka što ukazuje na veliku potrebu i interes, ali i veliki uspjeh projekta. 

S obzirom da nova školska godina počinje u ponedjeljak, 4. rujna 2017. godine, Grad Slavonski Brod ovim putem poziva sve roditelje učenika gradskih osnovnih škola, zainteresirane za produženi boravak, a koji još uvijek nisu upisali svoju djecu u ovaj program, da se jave u zgradu Gradske uprave gdje se obavljaju upisi. Sve informacije oko upisa mogu se pronaći i na službenim stranicama grada. (Grad Slavonski Brod)