Slavonski Brod: Umirovljenicima osigurane božićnice, a socijalno ugroženim obiteljima jednokratne pomoći od 1.000 kuna

Grad Slavonski Brod će, uoči božićnih blagdana, i ove godine pružiti novčanu pomoć umirovljenicima i socijalno ugroženim obiteljima.

Naime, Grad je umirovljenicima s mirovinom do 1.500 kuna osigurao božićnice, dok će dvadeset obitelji slabijeg imovinskog stanja dobiti čekove u iznosu od 1.000 kuna.

„Grad niti ove godine neće zaboraviti i na socijalno ugrožene obitelji, kojima će također povodom blagdana Božića biti uručeno 20 čekova u iznosu od 1.000,00 kuna. Na ovaj način Gradska uprava nastoji da što veći broj građana u potrebi osjeti radost nadolazećih blagdana za što će ove godine iz gradskog proračuna biti izdvojeno gotovo 200 tisuća kuna.“, poručili su iz Grada.

Umirovljenici svoje prijave za ostvarenje božićnica trebaju poslati do 10. prosinca, a iz Grada poručuju kako svoje zahtjeve mogu podnijeti u pisarnici Gradske uprave.

„Kako bi radost blagdana osjetio što veći broj građana, Gradska uprava i ove godine u blagdansko vrijeme štedi na rashodima koji nisu nužni, a ta sredstva bit će preusmjerena na one kojima je pomoć najpotrebnija. Tako će i ove godine korisnici Pučke kuhinje te gradskog socijalnog programa, ukupno 150 obitelji, dobiti prigodne božićne poklon pakete“, zaključili su iz Grada. (gradonačelnik.hr/J.L.)