Slavonski Brod: Voda napokon zdravstveno ispravna za piće

Voda u Slavonskom Brodu zdravstveno je ispravna za piće. Objavljeno je to danas na Internet stranicama Grada koji je putem obavijesti Stručnog povjerenstva za vodu namijenjenu ljudskoj potrošnji potvrdio ovu vijest.

U nastavku možete pročitati navedenu obavijest.

Poštovani,

"Obavijest Stručnog povjerenstva za vodu namijenjenu ljudskoj potrošnji - 9. travnja 2018.godine"

S ciljem pravovremenog i jasnog obavještavanja javnosti u skladu s ovlastima propisanim člankom 12. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, Stručno povjerenstvo za vodu za ljudsku potrošnju je dana 09. travnja 2018. godine održalo telefonsku Sjednicu te je uzimajući u obzir sve rezultate praćenja vode za ljudsku potrošnju kroz period od tjedan dana zaključilo da se voda za ljudsku potrošnju na području Slavonskog Broda smatra zdravstveno ispravnom i može se koristiti za piće i ostale potrebe kućanstva.

U skladu s člankom 12. Stavak 5. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, Povjerenstvo smatra da se učestalost uzorkovanja i kontrole crpilišta kao i mreže od strane javnog isporučitelja vodnih usluga treba nastaviti sukladno državnom planu monitoringa i u skladu s redovnim planovima internih kontrola vodovoda.

Stručno povjerenstvo za vodu namijenjenu ljudskoj potrošnji.

 (slavonski-brod.hr)