Solin: 600 tisuća kuna za božićnice umirovljenicima, socijalno ugroženima, obiteljima poginulih branitelja i udrugama

Grad Solin i ove će godine za božićne blagdane dijeliti božićnice umirovljenicima i socijalno ugroženim obiteljima, te obiteljima poginulih branitelja, a osiguran je novac i za nabavku božićnih darova i potporu udrugama s područja grada. Prošle je godine za ovu namjenu Grad izdvojio 400 tisuća kuna, a ove godine ta su sredstva povećana na 600 tisuća kuna jer je, kažu nam u gradskoj upravi, povećana vrijednost poklon bonova, kao i imovinski cenzus za ostvarenje prava na božićnicu.

Tako će umirovljenici čija mjesečna mirovina iznosi do 1.300,00 kuna dobiti božićnicu u iznosu od 300,00 kuna dok će oni čija mjesečna mirovina iznosi do 2.300,00 kuna dobiti 200,00 kuna.

Korisnici tuđe pomoći, njege i osobne invalidnine od Centra za socijalnu skrb dobiti će božićnicu u iznosu od 300,00 kuna.

Nezaposleni roditelji koji su prijavljeni na Zavod za zapošljavanje također će dobiti božićnice u iznosima od 300,00 kuna kao i nezaposleni samohrani roditelji u istim uvjetima.

Pravo na novčanu naknadu u iznosu od 200,00 kuna imaju i osobe s više od 60 godina starosti nikad nisu niti trenutno ostvaraju prihod od rada, mirovine i drugih primanja.

Gradonačelnik je na službenim gradskim stranicama poručio kako će se božićnice dijeliti u razdoblju od 3. do 14. prosinca.

Osim toga, Grad će dodijeliti božićnice od 500 kuna obiteljima, njih 70, poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s područja grada Solina. Sedam tisuća kuna Grad je izdvojio i za nabavku božićnih darova darova djeci iz Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Moje dijete", dok je za Udrugu roditelja s četvero i više djece izdvojeno 15 tisuća kuna. Udruzi gluhih i nagluhih osoba "Svjetlost" Solin Grad će donirati sedam tisuća kuna, a 30 tisuća izdvojeno je za Udrugu HVIDR-a Solin. (gradonačelnik.hr/L.U.))