Splićani skupili preko 256 tisuća kuna za vukovarski Vodotoranj

Temeljem odluke splitskog Gradskog vijeća, donesene 30. ožujka 2016. godine o davanju potpore Gradu Vukovaru za Projekt obnove Vukovarskog vodotornja – simbol hrvatskog zajedništva, splitska Gradska uprava zajedno sa građanima počela je prikupljati financijska sredstva.

U dosadašnjem tijeku ove humanitarne akcije za obnovu Vodotornja prikupljeno je 256.806,17 kuna, pri čemu je iz gradskog proračuna izdvojeno 200 tisuća kuna.

Svakog dana dana iznos donacija je sve veći, a kako bi se građani Splita pružili daljnju potporu navedenom projektu, Grad Split će prilikom dostave uplatnica za komunalnu naknadu dostaviti i bianco uplatnice putem kojih će se moći dati financijski prilog za obnovu Vukovarskog vodotornja. 

Također, dobrovoljni prilozi će se sakupljati i u suradnji sa „Societe Generale – Splitskom bankom d.d.“, putem sandučića koji su postavljeni na šalterima banke. 

Sandučić za uplatu priloga postavljen je i u blagajni Grada u Gradskoj upravi („Banovini“), Obala kneza Branimira 17. Sredstva prikupljena u sandučićima također će se će se uplaćivati na otvoreni račun.

Sredstva za obnovu čuvenog objekat iz Domovinskog rata će se prikupljati do 1. studenoga 2016. godine. (Grad Split)