Split: Do kraja godine još 100 mjesta u vrtićima, dogodine u novom vrtiću još 130

Na početku nove vrtićke godine mališane u DV  Ružmarin na Trsteniku u ponedjeljak je posjetila zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš zajedno s pročelnikom Službe za društvene djelatnosti Matom Omazićem.

Gradsku delegaciju ugostila je ravnateljica ustanove „Cvit Mediterana“ Rosana Bosnić koja ih je provela kroz tri vrtićke skupine te kroz igraonicu za nadarenu djecu. 
„Ovo je prvi vrtić od 2009. godine koji ide u gradnju i koji bi sljedeće pedagoške godine trebao dobiti  130 novih, toliko željenih i potrebnih mjesta za vrtićku djecu u gradu Splitu.“, kazala je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš. Sredstva su, kako je rekla,  osigurana u Proračunu, a  procijenjena   investicija je 13 milijuna bez PDV-a.  Radi se o novoj zgradi koja podrazumijeva izgradnju kako smještaja za vrtićku i jasličku djecu, tako i centralne kuhinje i Upravne zgrade. 
Inače, ove godine će gradski vrtići, primiti oko 1250 nove djece  i to je ukupno 4600 djece u gradskim vrtićima i oko 1600 djece u privatnim vrtićima, a sveukupno oko 6000 korisnika. 
„Činjenica je da nekih 300 mjesta u gradu stvarni kapacitet koji nedostaje, a to je i razlog zašto smo uložili goleme napore da otvorimo nove vrtićke kapacitete.“, rekla je zamjenica Jelena Hrgović Tomaš prilikom obilaska DV Ružmarin.  Kupljen je, napomenula je,  prostor za dječji vrtić na Kili, on bi kroz 2 do 3 mjeseca trebao primiti 65 mališana. Uređuju se i dva vrtića u Spinutu i na Lokvama te se traže i neke nove lokacije za vrtićke jedinice, a sve sukladno propisanim prosvjetno-pedagoškim standardima od strane nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja. Tako bi do konca godine grad Split trebao imati 100 novih mjesta što znači da će i oni koji su trenutačno raspoređeni u privatne vrtiće biti pozvani da popune mjesto u novim gradskim. (Grad Split)