Split: Nakon najavljene kandidature, Baldasar razriješio zamjenicu Batarelo

Aida Batarelo, kandidatkinja SDP-a za splitsku gradonačelnicu, nije više zamjenica gradonačelnika Ive Baldasara. Razriješena je s dužnosti u ponedjeljak, nakon što ju je u nedjelju uvečer splitska organizacija SDP-a službeno kandidirala za gradonačelnicu, piše lokalni.hr.

'Promjenom političkih okolnosti već je dulje vrijeme otežano operativno i radno obavljanje zadaća vezanih za rukovođenje Gradom. Odgovornost za to je isključivo na SDP-u pa i na mojoj dosadašnjoj zamjenici, nikako ne moja. Predugo sam tolerirao nemoguću situaciju i ovo je neminovan i, vjerujem, svima razumljiv poslovni potez iza kojeg nema nikakvih osobnih animoziteta', piše u izjavi koju je Ivo Baldasar poslao medijima. Napisao je i kako vlastitim izborom zamjenica Batarelo zadatke koje joj je povjeravao više nije u mogućnosti obavljati.

'Kao službeni protukandidat aktualnom gradonačelniku, njegova dojučerašnja zamjenica i formalno više ne zastupa politiku aktualne Gradske uprave ni gradonačelnika, a po čijim ovlastima obavlja sve dnevne poslove i aktivnosti', priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

'U strahu su velike oči', komentirala je Batarelo koja je za smjenu doznala u ponedjeljak ujutro, kada je išla na stranačku konferenciju za novinare na kojoj je predstavljena njezina kandidatura. Rekla je kako ima dosta slobodnih dana i neiskorištenog godišnjeg odmora te će se posvetiti kampanji.

Istaknula je kako kandidatura za gradonačelnicu predstavlja logičan nastavak njezinog dosadašnjeg rada. Za svoj program je rekla kako pokriva sva četiri kantuna: poduzetništvo, socijalu, djecu i umirovljenike te da će njezini programi biti namijenjeni socijali, djeci, poduzetnicima i umirovljenicima. Izjavila je kako je Baldasar za njezinu kandidaturu znao i ranije, a nije se s njim ni čula ni vidjela otkako je razriješena. Uvjerena je u pobjedu i ne misli da će joj loši Baldasrovi potezi biti uteg.
-Ivo Baldasar 2013. godine nije izbore dobio sam, ali će ih sada sam izgubiti! Ne bih se kandidirala da ne mislim kako neću pobijediti. Nikada nisam radila neki posao u koji nisam vjerovala i zaista mislim da je to moguće – rekla je Batarelo koja druge protukandidate nije željela komentirati. Osim nje i Baldasara, svoje kandidature najavili su Andro Krstulović Opara (HDZ), Marijana Puljak (Pametno), Željko Kerum, a Robert Pauletić obavlja završne dogovore s Mostom. (Izvor: lokalni.hr)