Split: Osigurano skoro 28 milijuna kuna za izgradnju 8 ljetnih pozornica na otvorenom

Jučer je ministar regionalnog razvoja donio Odluku o financiranju ITU strateškog projekta „Otvorene ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split“ kojom se osigurava bespovratnih 27,8 milijuna kuna iz ITU mehanizma.

Projektom će se revitalizirati kulturna baština s ciljem osiguranja dodatnih sadržaja za lokalno stanovništvo i atrakcije u turizmu kroz gradnju, uređenje i opremanje otvorenih ljetnih pozornica na 8 različitih lokacija. Izgradnja, uređenje i opremanje otvorenih ljetnih pozornica, popratnih objekata i sadržaja za kulturno turističku namjenu će se provoditi na slijedećim lokacijama u gradovima Solinu, Trogiru, Kaštelima i Omišu te općinama Klis, Dugopolje i Lećevica.

Projektom će se povećati stupanj očuvanosti i uređenja tih atrakcija, osuvremeniti postojeći sadržaji uz podizanje kvalitete prezentacije kulturne baštine i njezino dugoročno i održivo korištenje namijenjeno stanovnicima Urbane aglomeracije Split i svim posjetiteljima tog područja. Uspjeh projekta temelji se na prepoznavanju, aktiviranju i suradnji lokalnih razvojnih potencijala s naglaskom na učinkovito korištenje resursa u planiranju i upravljanu razvojem na području Urbane aglomeracije Split. (Grad Split)