Split postao nastavna baza studentima Filozofskog fakulteta - omogućena praksa u gradskoj upravi

Potpisivanjem tripartitnog ugovora između Grada Splita, Sveučilišta u Splitu i Filozofskog fakulteta učinjen je novi korak u suradnji temeljnih gradskih institucija i otvorena mogućnost studentima humanističkih znanosti da stečena akademska znanja primjene u praksi.

Potpisnici ugovora, zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš, rektor Sveučilišta Dragan Ljutić i dekanica Filozofskog fakulteta Gloria Vickov, složni su u ocjeni da ovakva suradnja pruža višestruku korist, kako studentima koji stječu prva iskustva na tržištu rada, tako i Gradu Splitu i cjelokupnoj lokalnoj zajednici.

"Prije godinu dana Grad Split je postao nastavna baza Pravnom fakultetu i iskustva koja imamo su odlična. Logično je da nastavljamo suradnju i otvaramo mogućnost novim mladim ljudima da se iz prve ruke upoznaju sa složenim procesima rada gradske uprave. Stjecanje iskustva vrlo je važno i pruža mogućnost nadogradnje formalnom obrazovanju. Studenti koji dobiju mogućnost prakse će unijeti svježinu i entuzijazam u rad gradske uprave, a kolege iz Grada će im, vjerujem, rado prenijeti svoja iskustva i znanja. Ovo sigurno nije zadnji ugovor ovakve vrste već širom otvorena vrata za buduću suradnju", kazala je zamjenica Hrgović Tomaš.

Rektor Ljutić podvukao je kako je Grad Split najvažnija nastavna baza među njih 300-ak s kojima Sveučilište surađuje te istaknuo kako prepoznavanje vrijednosti Sveučilišta od strane Grada daje optimizam i odličan razvojni smjer. Dekanica Vickov današnji je čin potpisivanja ugovora ocijenila velikim iskorakom  u konkretnom povezivanju humanističkih znanosti s tržištem rada što će osobito biti na dobrobit studentima filoloških smjerova, osobito prevoditeljskih. (Grad Split)