Split se predstavio u Ljubljani, Baldasar očekuje povećan dolazak Slovenaca

Turistički djelatnici Splita zajedno s gradonačelnikom Ivom Baldasarom i direktoricom Turističke zajednice grada,  Alijanom Vukšić,  prezentirali su danas u prostorijama Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani ukupnu, cjelogodišnju turističku ponudu našeg grada s naglaskom na adventska događanja. 

Promociji splitskog turizma u Ljubljani nazočila je i veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Sloveniji, Vesna Terzić,  te predstavnici hotelijera, turističkih agencija, Hrvatskih željeznica i organizatora Ultra Europe Festivala.

Prezentacija splitske turističke ponude u glavnom gradu Slovenije organizira se treću godinu za redom,a  prema riječima Alijane Vukšić, to je doprinijelo ovogodišnjem  porastu broja slovenskih turista  od 22 posto u dolascima i 19 posto u noćenjima.
Gradonačelnik Ivo Baldasar iznimno je zadovoljan organizacijom i prezentacijom Splita u glavnom gradu Slovenije.

„Prezentacija je bila uspješna, a atmosfera odlična. Zahvaljujem se svima, od HTZ-a, Hrvatskih željeznica, naših hotelijera i predstavnika turističkih agencija. Posebno hvala Veleposlanici Terzić koja nas je podržala kao i našim prijateljima iz Ultre. Ovo će sigurno dati motiv više našim susjedima i prijateljima iz Slovenije da nas u još veće broju posjete, ne samo ljeti već i tijekom cijele godine.“, izjavio je gradonačelnik Baldasar brojnim predstavnicima slovenskih medija nakon prezentacije splitske turističke ponude u Ljubljani. (Grad Split)