Split: Za razvoj KBC-a odobreno 34 milijuna kuna

Gradu Splitu prošlog su tjedna odobrena bespovratna EU sredstva za pripremu strateških projekata uređenja splitskog KBC-a i Ugovora o poboljšanju pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ugovori su vrijedni 40 milijuna kuna, od čega bespovratna EU sredstva iznose gotovo 34 milijuna kuna.

"Ova dva potpisana ugovora su najbolji uvod u skoro potpisivanje pripremljenog ugovora za budući Regionalni transfuzijski centar na Križinama koji će obogatiti sadržaje KBC-a, ali i dati novu dimenziju zajednice komponenti našeg Sveučilišta", kazao je to splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Ravnatelju KBC-a Juliju Meštroviću ugovore su svečano uručili ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić te Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU). Resorni ministar najavio je skoro potpisivanje ugovora o Regionalnom transfuzijskom centru vrijednom 52 milijuna kuna za koji je veći dio sredstava osiguran putem ITU mehanizma za Urbanu aglomeraciju Split. (Grad Split)