Splitska Osnovna škola sudjeluje u EU projektima vrijednim 40 i 100 tisuća eura

„Europska kulturna blaga-gdje prošlost susreće budućnost“ tema je dvogodišnjeg EU projekta u okviru programa Erasmus+ KA2 kojega zajedno s partnerskim školama iz Portugala, Španjolske, Grčke i Litve provodi splitska Osnovna škola Marjan.

Drugi transnacionalni susret učenika i nastavnika škola koje rade na projektu održava se ovaj tjedan u Splitu. Uz edukativne radionice domaćini iz škole Marjan svoje prijatelje upoznaju sa prirodnim i kulturnim znamenitostima Splita. Tim povodom zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš i  pročelnik Službe društvenih djelatnosti Mate Omazić primili su danas u Gradskoj upravi 14 učitelja i 18 učenika koji rade na realizaciji ovog EU projekta. Tako su uz splitske osnovce i ravnateljicu njihove OŠ Marjan Zdenku Barović na prijemu bili predstavnici škola Agrupamento de Escolas de Avis iz Portugala, CEIP Tagoror iz Vecindaria sa Kanarskih otoka u Španjolskoj, Dimotiko Sxoleio Florinas "Theodoros Kastanos" iz Florine u Grčkoj i Mokykla "Sokratus" iz  Vilniusa u Litvi. Svi su iskazali svoje oduševljenje prirodnim i kulturnim znamenitostima graosda, kao i izuzetnom gostoljubivošću njihovih domaćina. Jedinu zamjerku imaju, kako su kazali, na trenutačne vremenske prilike u Splitu.

"Jako mi je drago vidjeti da ste ispuni našu gradski vijećnicu:“,  poručila im je uz dobrodošlicu  zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš, a ravnateljica Barović iskazala je zadovoljstvo podrškom Grada tijekom realizacije EU projekata u kojima OŠ Marjan sudjeluje već 10 godina.

OŠ Marjan, kako je rekla, tijekom dvije godine trajanja ima dva Erasmus KA2 projekta ukupne vrijednosti 40 000 eura, a od  2011. godine sudjeluje u Comenius i Erasmus projektima vrijednosti većoj od 100 000 eura. (Grad Split)