Sjednic Gospodarskog vijeća

Strategija za još jače Jastrebarsko

Treća sjednica Gospodarskog vijeća održana je 12. svibnja 2016. uz nazočnost članova i predsjednika Zvonimira Novosela. Glavna tema sjednice bila je Strategija razvoja Grada Jastrebarskog za razdoblje 2016.-2020. te koncept Jaske kao ’’pametnog grada’’. Za svaki razvoj bitne su investicije koje omogućavaju da se Strategija usmjeri na realne ciljeve, a investicije koje su trenutno u Jastrebarskom u tijeku ili su pred sam početak, kao i one u pripremi, najavljuju otvaranje novih radnih mjesta i još bolji razvoj Grada Jastrebarskog.

Realni ciljevi, o kojima je govorio Gradonačelnik Novosel, uključuju razne projekte poput revitalizacije dvorca Erdödy, infrastrukturnog plana za Park prirode Žumberak, ulaganje u gospodarske zone, izgradnje uređaja za pročišćavanje voda te zaštita okoliša i korištenje obnovljivih izvora energije. Nadalje, ulaganje u jaskansku cestovnu infrastrukturu preduvjet je za dovođenje novih tvrtki i investitora u naš kraj, koji svojom pozicijom može razviti kvalitetnu poduzetničku mrežu.’’Edukacija mladih ljudi te stvaranje povoljne gospodarske klime glavna je nit vodilja za daljnji razvoj i budućnost našeg Grada!’’,rekao je Gradonačelnik Novosel.

Brojna priznanja koja posljednjih godina Grad Jastrebarsko tituliraju uspješnim dokaz su da se Jastrebarsko razvija u pravom smjeru, ali isto tako su i poticaj da naš grad u bliskoj budućnosti učinimo još snažnijim. (Grad Jastrebarsko)