Supetar: Redaju se projekti, od bežičnog interneta WiFi4EU, revitalizacije kulturno povijesne jezgre naselja Škrip do energetske obnove vrtića

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković pohvalila se je na službenom Facebook profilu važnim događajima za Grad.

- Jutros sam potpisala Ugovor o nabavci opreme i instalacija pristupnih točaka za javni bežični internet WiFi4EU za područje cijeloga Grada Supetra u iznosu od 111.168,75 kuna koje smo dobili iz EU fondova. Rok za izvođenje radova je 60 dana.Također, potpisala sam i Ugovor o dodjeli sredstava za sufinanciranje projekta Revitalizacije kulturno povijesne jezgre naselja Škrip u iznosu od 50 tisuća kuna koje nam je odobrila Splitsko-dalmatinska županija - napisala je gradonačelnica.

Također, kako je objavila, u Gradu je započeo  projekt energetske obnove dječjeg vrtića Mrvica. Projekt vrijedan 7 milijuna kuna sufinaciran je iz tri izvora financiranja EU sredstvima te kreditom HBOR-a.

- Projekt smo pripremili prije nekoliko godina i strpljivo čekali sredstva za financiranje. Uz uređenje dvije nove jasličke grupe u prostorima bivšeg KD Grad doo radi se o najvećim investicijama u predškolski odgoj od izgradnje vrtića a koje će omogućiti upis sve djece koje su zadovoljli osnovne uvijete upisa. Molimo roditelje za strpljenje u narednom periodu realizacije projekta - napisala je gradonačelnica Supetra I. Marković. (L.K.)