Sutra započinju prijave na Bjelovar Startup 2019.

Sutra će započeti prijave na drugi po redu Bjelovar Startup, natječaj za najbolju projektnu ideju. Grad Bjelovar će, kao i prošle godine, nagraditi pobjednika natječaja, za što je iz Proračuna osiguran iznos od 100 tisuća kuna.

Osim novčane nagrade, pobjedniku je osigurana i puna stipendija za pohađanje HUM-CROMA educare MBA programa, a za trojicu finalista je osigurano CRANE i HUM-CROMA mentorstvo prvih godinu dana.

Podsjetimo, prošle je godine prvo mjesto osvojila tvrtka Ferrodus d.o.o., i to za inovativnu ideju bezmotorne trake za trčanje u luku s ferrofluid kočnicom. Kako prenosi bjelovar.live, bezmotorna traka, čija se vrijednost kreće od 1.500 do 15 i više tisuća kuna, će se kroz dva mjeseca naći u prodaji, a bit će jedina traka takvog tipa u svijetu.

„Tvrtku smo osnovali 2013. godine, da bi dvije godine kasnije tek počeli nešto raditi s Hrvatskom vojskom, policijom i teretanama po državi Posao je krenuo pravom uzlaznom putanjom nakon što smo pobijedili na lanjskom natječaju za najbolju Startup ideju. Danas nas zovu sa svih strana, a ovim tempom godišnje uspijemo proizvesti oko 140 sprava. Planiramo širiti tvrtku i zaposliti dodatne ljude“, poručio je Vedran Presečki, osnivač bjelovarske tvrtke, za bjelovar.live. (gradonačelnik.hr/J.L., bjelovar.live.)