Sveta Nedelja: Grad dijeli ukupno 55 stipendija

fo:Shutterstock

Grad Sveta Nedelja svojim srednjoškolcima i studentima dijeli ukupno 55 stipendija.

Naime, destet će stipendija biti dodijeljeno učenicima za deficirana zanimanja, pet stipendija će biti podijeljeno učenicima na osnovu kriterija socio-ekonomskog statusa, a još pet stipendija dobit će i učenici srednjih škola prema kriteriju izvrsnosti. Što se studenata tiče, njih 25 primit će stipendije na osnovu socio-ekonomskog statusa, pet stipendija će ići izvrsnim studentima te još pet stipendija redovnim studentima u obrazovnim programima na kojima treba povećati broj upisanih i stipendiranih studenata.

Za stipendije je izdvojeno oko 522 tisuće kuna, a dodjeljivat će se u iznosu od 600 kuna mjesečno za učenike i 900 kuna mjesečno za studente. Učenici i studenti primat će stipendiju u razdoblju od 1. 11. 2018. do 31. 10. 2019. godine, a natječaj je otvoren do 25. 10.  

Grad također nagrađuje najuspješnije učenike, tako da je ove godine 39 najuspješnijih učenika i 11 profesora, mentora dobili novčane nagrade, za što je iz proračuna izdvojeno gotovo 40 tisuća kuna(gradonačelnik.hr/J.L.)