Sveta Nedelja: Kreće energetska obnova osnovne škole

Dana 16. kolovoza 2018. godine u prostorijama Gradske vijećnice Grada Sveta Nedelja, održana je konferencija povodom potpisivanja Ugovora za energetsku obnovu između Osnovne škole Sveta Nedelja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Navedenim ugovorom ostvaruje se 3.646.709,15 kuna bespovratnih sredstava od FZOEU, dok preostali iznos od 5.453.002.54 kn financiraju Grad Sveta Nedelja i Zagrebačka županija u jednakom omjeru.Ukupnim sredstvima koja iznose 9.099.711,69 kn s PDV-om financirat će se potpuna rekonstrukcija Osnovne škole Sveta Nedelja.

Na navedenoj konferenciji prisustvovali su zamjenici gradonačelnika Marija Hršak i Davor Nađi. U uvodom govoru zamjenik gradonačelnika Davor Nađi je poželio dobrodošlicu svima koji su se odazvali, te istaknuo kako će se navedenom rekonstrukcijom ostvariti značajne uštede energije, te da će naši učenici imati znatno kvalitetniji boravak u tim prostorima. Naglasio je da je ovaj projekt primjer kako suradnja institucija sa različitih razina može realizirati uspješnim projektom.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić zahvalio se svima, te istaknuo da je ovaj projekt velika stvar te da će djeca imati bolje i kvalitetnije uvjete školovanja nakon rekonstrukcije Osnovne škole, a poduzetnici priliku za dobiti posao na realizaciji energetske obnove.

Konferenciji je prisustvovala i ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedelja Anica Magdalenić koja se također zahvalila svima, a ponajprije gradu Svetoj Nedelji. Također je istaknula kako će navedeni radovi uvelike pridonijeti materijalnom i prostornom poboljšanju uvjeta rada kako učenicima tako i profesorima.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš istaknuo je da će se ostvariti do 68% energetske uštede, a time i novaca koje škola može preusmjeriti u podizanje kvalitete obrazovanja. Također je rekao da ovim projektom brinemo i o zaštiti okoliša, podizanju kvalitete boravka djece i nastavnika u prostoru škole, te je pohvalio gradsku upravu Svete Nedelje za ustrajnost u dosadašnjim procesima prijava projekata. Isto tako je pohvalio i suradnju sa Zagrebačkom županijom na velikom broju projekata.

Konferenciju za medije su zaključili direktor FZOEU Dubravko Ponoš i ravnateljica OŠ Sveta Nedelja Anica Magdalenić potpisom ugovora u o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu škole.Treba napomenuti i da je već ranije potpisan ugovor o energetskoj obnovi PŠ Kerestinec tako da će se obje energetske obnove odvijati paralelno. (Grad Sveta Nedelja)