Sveta Nedelja: Održana prezentacija i radni sastanak za mlade "Model dijaloga"!

Dana 02. studenog 2016. godine s početkom u 18,00 sati u prostorima Društvenog doma Strmec održana je prezentacija rezultata proizašlih iz projekta koji je realiziran u našem gradu pod nazivom „Designing Dialogue“, financiranog od strane EU kroz Program Erasmus +, strukturirani dijalog mladih i donositelja odluka te radni sastanak u okviru kojeg su mladi raspravljali o potrebama,  problemima mladih te kako unaprijediti kvalitetu života mladih u gradu Svetoj Nedelji.  

 Prisutnima je prikazan video u kojem prikazan sažetak projekta te kreirani Model dijaloga u 4 koraka između mladih i donositelja odluka, ako i brošura koja će biti dostavljena donositeljima odluka prije svega gradovima u Hrvatskoj kao i gradovima u partnerskim zemljama (Španjolskoj, Turskoj i Rumunjskoj). Ispred Grada Svete Nedelje istome su nazočili gradonačelnik Drago Prahin, zamjenici gradonačelnika Damir Halužan i ivica Pavlić, te voditeljica projekta Martina Fabijan.

 

Područja rasprave u sklopu radnog sastanka bila su podijeljena u 4 teme:

1. Obrazovanje i informiranje mladih,

2. Kultura, sport i slobodno vrijeme mladih

3. Zapošljavanje i poduzetništvo mladih

4. Aktivno sudjelovanje mladih, izgradnja civilnog društva i mobilnost.

 

Iako je poziv bio usmjeren na sve mlade s područja Grada Svete Nedelje, udruge mladih, sportske i kulturne udruge u kojima su mladi aktivni odaziv na prezentaciju je bio iznimno slab. (Grad Sveta Nedelja)