Sveta Nedelja: Završena energetska obnova vrtića vrijedna 1,7 milijuna kuna

fo: Shutterstock

Jučer je u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje održana konferencija za novinare povodom završetka radova na energetskoj obnovi Dječjeg vrtića Slavuj na adresi Školska 6, Novaki. Uz predstavnike medija, konferenciji za novinare nazočili su gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, zamjenici gradonačelnika Svete Nedelje Marija Hršak i Davor Nađi, ravnateljica Dječjeg vrtića Slavuj Gordana Supanc, predstavnici Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Slavuj, predstavnici tvrtke Mplan koja je izradila projekt, te predstavnici OZAS-a, obrtničko proizvodno-uslužne trgovinske zadruge koja je izvođač radova.

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec uvodno je pozdravio sve prisutne te istaknuo kako mu je izuzetno drago da je projekt energetske obnove napravljen sukladno svim zadanim projektnim zadacima i vremenskim okvirima. Također, istaknuo je kako djeca koja polaze vrtić sada puno ugodnije u njemu borave.

Završetak provedbe projekta „Energetska obnova dječjeg vrtića Slavuj na adresi Školska 6, Novaki” uvodno je prezentirao zamjenik gradonačelnika Davor Nađi pri tome istaknuvši kako se radi o energetskoj obnovi koja obuhvaća obnovu i zamjenu dijelova vanjske toplinske ovojnice zgrade (energetska obnova postojećeg dječjeg vrtića), rekonstrukciju kotlovnice i ugradnju solarnih sustava pripreme PTV-a te modernizaciju sustava rasvjete i instalaciju sustava za zaštitu od djelovanja munje. Ukupna vrijednost radova iznosi 1,7 milijuna kuna, a isti se sufinancira iz sredstava EU fondova kroz Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz Operativnog programa „Konkurentnost i Kohezija„, u iznosu 920 tisuća kuna i Grad Sveta Nedelja u preostalom iznosu od 873 tisuća kuna kuna.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Slavuj Gordana Supanc još jednom je zahvalila osnivaču na cjelokupnoj podršci i realizaciji projekta s obzirom da se radi o prvoj sveobuhvatnoj obnovi objekta vrtića od 1986. godine. Kao i gradonačelnik, izrazila je zadovoljstvo završetkom radova do početka pedagoške godine jer su time neometano započeli radom, a djecu su dočekale nove prostorije. (Grad Sveta Nedelja)