Sveta Nedelja: Zurovec prodao tri službena automobila, među njima i Mitsubishi Outlander hibrid, pa kupio Suzuki Swift

Iako financijski stoje i više nego dobro – u samom su vrhu po proračunskim prihodima i suficitu proračuna, Grad Sveta Nedelja po našim je analizama i među najštedljivijim hrvatskim gradovima. Osim što su, tako, među gradovima koji najmanje troše na službena putovanja, u protekle dvije godine dodatne uštede postigli su i prodajom dijela službenog gradskog voznog parka.

Kako bi proračun rasteretili nepotrebnog troška održavanja prodali su, naime, čak tri automobila - Citroen C5 za iznos od 23.111 kuna, Toyotu Avensis za iznos od 11.333 kune te Mitsubishi Outlander – hibridno vozilo za iznos od 140.808 kuna. Ukupno su od prodaje uprihodili više od 175.000 kuna, pa su za dio novca – 90.076 kuna kupili Suzuki Swift koji je, ističe gradonačelnik Dario Zurovec, sasvim dovoljan i primjeren za obavljanje svakodnevnog gradonačelničkog posla.

'Nije nam u cilju baviti se populizmom, ali smo zaključili da u Svetoj Nedelji, koja se proteže na oko 40km2, te je relativno blizu Zagreba, automobil te klase jednako dobro služi svojoj svrsi kao što bi i neki automobil više klase. U svakom aspektu poslovanja nastojimo biti racionalni, pa nam je smanjenje voznog parka bio sasvim logičan slijed', pojašnjava Zurovec.

Također, Grad je  zbrinuo 5 automobila starijeg godišta proizvodnje i automobila stečenih u postupku ošasne imovine, a putem ovlaštene pravne osobe za zbrinjavanje takve vrste otpada. (gradonačelnik.hr/M.P.D.)