Sveti Ivan Zelina: Kroz projekte energetske obnove smanjit će se potrošnja energije za 60 posto

U gradskoj vijećnici održana je uvodna konferencija projekata "Energetska obnova zgrade gradske uprave Grada Sv.I.Zelina" te "Energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta Sv.I.Zelina".

Nakon pozdravne riječi gradonačelnika Hrvoja Košćeca, projekte je predstavila pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Anita Findri Ratkajec.

Kroz projekte energetske obnove zgrada gradske uprave i Pučkog otvorenog učilišta doprinijet će se smanjenju potrošnje energije za grijanje i hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 60% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje i hlađenje prije provedbe mjera energetske obnove.

Projekti energetske obnove financirani su iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, prioritetna os 4 - Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

" Grad Sveti Ivan Zelina može biti primjer drugim sredinama kada se radi na apliciranju na natječaje koje raspisuje Fond", izjavio je direktor Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Dubravko Ponoš te je istaknuo kako je  Fond spreman i nadalje biti u partnerskom odnosu s Gradom koristeći europska sredstva. .

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici  izvođača radova na energetskoj obnovi zgrada. (Grad Sveti Ivan Zelina)