Svjetski kongres poduzetnika: Sveta Nedelja dobiva prvu 'Aleju poduzetnika' u svijetu

U sklopu Svjetskog kongresa poduzetnika koji je proteklih dana održan u Zagrebu, u Svetoj Nedelji je u četvrtak održan dio programa pod nazivom 'Aleja poduzetnika', te je u Hoto centru otrivena statua pod nazivom 'Aleja poduzetnika' koja će krasiti ulicu u jednoj od svetonedeljskih najrazvijenijih poduzetničkih zona. Ideja o organizaciji i održavanju Svjetskog kongresa poduzetnika nastala je kao rezultat rada Regionalnog summita poduzetnika srednje i jugoistočne Europe ,,300 najboljih” koji se tradicionalno održava u Dubrovniku. Zahvaljujući inicijativi 254 delegata iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Norveške, Njemačke, Srbije, Slovenije i Švicarske obilježavanje dijela programa pod nazivom ,,Aleja poduzetnika” održao se u Svetoj Nedelji. Predsjednik Upravnog odbora Međunarodnog ekonomskog foruma Vinko M. Ćuro istaknuo je kako je Sveta Nedelja izabrana kao mjesto otvaranja prve Aleje poduzetnika u svijetu jer je ovaj grad prepoznat kao mali grad po broju stanovnika ali veliki po idejama, sa izraženom tendencijom rasta u poduzetničkom smislu.

Programu su prisustvovali mnogobrojni visoki uzvanici, konzuli, inozemni ministri, predstavnici javnih uprava i poduzetnici iz cijelog svijeta. Gradonačelnik Grada Svete Nedelje pozdravio je sve prisutne i zaželio im dobrodošlicu u grad Svetu Nedelju.

'Ovo je prva Aleja poduzetnika u svijetu, što znači da je naš grad prepoznat kao perjanica za ekonomiju i gospodarstvo unutar Hrvatske. Isto tako, s tim spomenikom ćemo na prigodan način obilježiti koliko smo mi poduzetnički grad i da nam je glavni fokus na ekonomiji i poduzetništvu. Na ovaj način smo se htjeli zahvaliti našim poduzetnicima, te se nadamo da ćemo privući i nove poduzetnike da kod nas otvore svoj posao, a naše ljude motivirati da se možda odluče za prelazak u privatnu sferu i poduzetništvo. Ovo je tek početak, jer osim same statue imamo niz mjera kojima ćemo olakšati poslovanje našim poduzetnicima i građanima', istaknuo je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec

Organiziran je i obilazak Radiochirurgije Zagreb, jedne od najmodernijih poliklinika koja se bavi liječenjem i dijagnostikom karcinoma, a u Društvenom domu Strmec prikazan je promotivni video o poduzetništvu u Svetoj Nedelji. Neki od svetonedeljskih poduzetnika predstavili su svoj rad i uspješno poslovanje svim prisutnim uzvanicima kako bi dočarali zašto je Sveta Nedelja u samom vrhu gospodarstva. Uručili su Gradu Svetoj Nedelji Zlatnu plaketu za iznimno značajan doprinos razvoju poduzetništva i ukupnog ekonomskog i društvenog razvoja, te u znak zahvalnosti za uspješnu suradnju i doprinos u pripremi i realizaciji Svjetskog kongresa poduzetnika u Hrvatskoj.

 

(Grad Sveta Nedelja, gradonačelnik.hr)