Mikropoduzetništvo

Tehnološki park Vinkovci najbolja potporna institucija u Hrvatskoj

Izvor: TP Vinkovci

Vrijedno je priznanje stiglo na adresu Tehnološkog parka u Vinkovcima - na 20. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu proglašen je najboljom poduzetničkom potpornom institucijom u Hrvatskoj u 2015. godini, a nagradu mu je dodijelilo Ministarstvo poduzetništva i obrta. Priznanje se odnosi na mikropoduzetništvo, a dodijeljeno je na temelju izvješća iz sustava Poslovna Hrvatska i Financijske agencije.

U konkurenciju za dodjelu nagrada ušli su svi poduzetnici, poduzetničke zone i poduzetničke potporne institucije koji su korisnici projekata potpora i kredita Ministarstva poduzetništva i obrta i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u 2015. godini. Kandidati su morali ispunjavati tri kriterija: porast vrijednosti poslovnih prihoda u posljednje dvije godine, udjel vrijednosti izvoza u ukupnom prihodu u 2015. godini i rast broja zaposlenih u posljednje dvije godine.

Prema riječima Josipa Gilje, direktora Tehnološkoga parka Vinkovci, misao vodilja na početku je bila smanjiti nezaposlenost, ponajprije davanjem prilike mladima koji dobivaju prostorije i plaćene režije kako bi realizirali svoje poslovne ideje i postali poslodavci. Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić podsjetio je da je Tehnološki park nastao na temelju iskustava varaždinskog, a Vedran Čuljak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, izvijestio je da je u planu gradnja znatno većega parka s mogućnošću postavljanja proizvodnih linija, što bi se financiralo iz EU fondova.

U vinkovačkom Tehnološkom parku trenutačno je 40 zaposlenih kod 16 poslovnih subjekata, a nedavno je dovršeno proširenje prostora za daljnjih osam.

(Izvor: Glas Slavonije)