Vatrogasci u rujnu sele iz centra grada

Tri milijuna kuna za nove prostorije i opremu samoborskih vatrogasaca

Javna vatrogasna postrojba grada Samobora napokon je dočekala premještaj u novi, puno adekvatniji prostor. Samoborski vatrogasci će u nove prostorije useliti već krajem rujna ove godine.

Dugoočekivano i najavljivano izmještanje samoborske Javne vatrogasne postrojbe iz centra grada u Stražničkoj ulici time konačno dobiva svoj epilog.

Gradonačelnik grada Samobora Krešo Beljak otvorio je radove i tom prigodom istaknuo: „Iznimno sam sretan što nakon dugo čekanja napokon krećemo u realizaciju ovog, za Grad Samobor iznimno značajnog projekta. Time se posebno ulaže u sigurnost naših građana, jer vatrogascima radni prostor mora omogućavati brz izlazak i reakciju, a na ovaj način to će im biti i osigurano.

U ime vatrogasaca gradskim dužnosnicima zahvalio je zapovjednik JVP grada Samobora Mladen Žitković, istaknuvši iznimno dobru suradnju i volju Grada Samobora, koji sustavno brine o vatrogastvu, čak i iznad zakonskih obaveza.

U nekoliko mjeseci u postojećoj zgradi uredit će se garaže za sva vatrogasna vozila, uredski prostori, spremišta za vatrogasnu opremu, višenamjenski prostori i sve ostalo potrebno za još učinkovitije djelovanje. Radovi su vrijedni više od 2,5 milijuna kuna, a dodatnih 500.000,00 kuna uložit će se u opremu. Izvođač radova je tvrtka KALA d.o.o. iz Cernika.

Ovim projektom dat će se i nova vrijednost prostoru bivše vojarne koji je danas poprimio društveno korisnu svrhu. Radovi na uređenju Centra za mlade izvrsno napreduju, preseljena je ovdje Policijska postaja i izgrađen dječji vrtić, a novi sadržaji, poput sportskih terena, parka za pse, urbanih vrtova ili street workout parka privlače sve veći broj građana. (Grad Samobor)