Trilj: Potpisan ugovor, kreće projekt gradnje novog vatrogasnog doma

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić potpisao je nedavno u Ministarstvu poljoprivrede Ugovor vrijedan 7.880.584 kn za izgradnju novog vatrogasnog doma. Naime, vatrogasni dom gradit će se u Vedrinama, zemljištu koje je Grad namjenski kupio za potrebe ovog projekta.
Gradu je ovo drugi projekt za koji je ostvario pravo na sto postotna sredstva iz EU fondova nakon osiguravanja ukupno 7.440.000 kuna za gradnju novog vrtića i jaslica.


Gradonačelnik Ivan Šipić nam je objasnio kako će se na parceli od 1600m2 izgraditi objekt veličine 680m2. Vatrogasni dom služit će za rad, pripremu, intervencije te boravak i smještaj članova vatrogasnih društava i gostiju. Zgrada će se biti opremljena garažama za vatrogasna vozila s potrebnim sadržajima za njihovo održavanje, dispečerskim centarom, uredima zapovjednika i administracije, intervencijskom garderoba te polivalentnom dvorana i prostorijama za boravak i smještaj članova društva. Predviđeno vrijeme za dovršetak radova je jesen 2020.g.

"Naime, na mjeri 7.4.1., nakon osiguranih sredstava za izgradnju vrtića i jaslica, ovo je drugi projekt na istoj mjeri koji je zadovoljio natječaj i osigurao 100% financiranje iz EU fondova. Naši vatrogasci zaslužuju bolje uvjete za svoj rad, a ovim projektom grad Trilj to i omogućuje. U pripremi je javni natječaj za izgradnju", kazao je gradonačelnik Ivan Šipić.

Inače, Grad Trilj se u našem velikom izboru najboljih gradova pokazao kao treći najuspješniji grad po povlačenju novca iz EU fondova. Gradonačelnik je istaknuo kako je ukupno osigurano preko 74 milijuna kuna što je deseterostruko više od temeljnog gradskog Proračuna. Tim sredstvima je realiziran Projekt komunalnog opremanja Gospodarske zone, projekti turističke infrastrukture, u tijeku je realizacija Projekta izgradnje Poduzetničkog centra 3LJ, potpisani su ugovori o financiranju izgradnje Dječjeg vrtića i novog Vatrogasnog doma itd. (gradonačelnik.hr/L.U.)