Trogir: Kreće realizacija projekata vrijednih 37 milijuna kuna, otvaraju se dvije nove vrtićke skupine te kreće izgradnja novog vrtića

Uskoro će se u Trogiru otvoriti još dvije vrtićke skupine za po 18 djece čime će se pokriti praktički sve trenutne potrebe, a kreće i izgradnja vrtića u Planom.

Na ovotjednog sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira usvojena je odluka o kreditnom zaduženju Grada u iznosu  od 13.700.000,00 kuna za realizaciju pet kapitalnih projekata ukupne vrijednosti od 37.290.000,00   kuna. Naime, u razdoblju od naredne tri godine, planira  se rekonstruirati ulica Put Dragulina, nabaviti poslovni prostor za Dječji vrtić, urediti Trg kod ribarnice, izgraditi obalni pojas Brigi Lokvice te izgraditi javnu rasvjetu.

Iz Grada ističu kako je ovo je prvi put nakon 2005. godine da Grad ulazi u dugoročni kredit te napokon, nakon deset godina zaduženosti, stvara uvjete za ulaganje u kapitalne projekte te bilježi pozitivno poslovanje u posljednje dvije godine.

„Možemo biti sretni i zadovoljni da smo prvi put nakon 10 godina uopće sposobni za dizanje kredita i da smo ga dobili po manjoj kamati nego je državna, odnosno 1,19 posto. Dugo smo se bavili sanacijom dugova i Trogir više ne može čekati na kapitalne investicije, a one se ne mogu dogoditi bez dobro zaokružene financijske slike i zato smo uzeli jako povoljan kredit na deset godina, a njime ćemo pomoći financiranje ovih projekata - rekonstrukcija ulice Put Dragulina, nabava poslovnog prostora za Dječji vrtić, dovršetak uređenja trga kod ribarnice, izgradnja obalnog pojasa Brigi - Lokvice te izgradnja, odnosno modernizacija javne rasvjete“,  rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

Na sjednici je također donesena odluka od kupnji prostora namijenjenog za gradnju vrtićkog prostora na predjelu Balancane u kojoj će se urediti prostori za jasličku i vrtićku skupinu te se tako svoj djeci Trogira osigurati mjesto u vrtiću. Za prvo ulaganje u vrtiće nakon 2012. godine osnovat će se dvije vrtićke skupine za čije je potrebe Grad osigurao 1.600.000,00 kuna. Obje skupine bi trebale primiti po 18 djece, a radovi će biti dovršeni krajem ove godine. (gradonačelnik.hr/L.U.)