Trogir: Novi čiovski most bit će gotov do iduće turističke sezone

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira održana je u ponedjeljak ujutro, a povodom Dana Grada, blagdana sv. Ivana (14. studenog). Uz više od 150 prisutnih, visokih političkih predstavnika, gradonačelnika, načelnika, predstavnika komunalnih tvrtki, javnih ustanova, gradova prijatelja, brojnih udruga i gradskih vijećnika, događaj je prošao u svečanom tonu.

Sjednicu je otvorio predsjednik trogirskog Gradskog vijeća, Ante Piteša.

- Vrata ovoga grada uvijek su svima otvorena za suradnju, s gradovima i općinama, kao i sa Županijom te državnim institucijama – istaknuo je Ante Piteša u uvodu pozdravivši sve prisutne.

Gradonačelnik Ante Bilić obratio se s nekoliko prigodnih riječi, a potom prikazao kratku prezentaciju projekata koje je realizirao u prvih pet mjeseci na funkciji, te najavio one koji su pred njim i njegovim timom.

- Mogu reći da smo u ovom kratkom roku ostvarili zacrtano, pa čak i premašili naše ciljeve. Čeka nas još puno posla, u Trogiru u svakom segmentu ima mjesta za napredak, počevši od standarda života, prometa, infrastrukture i javnih površina, sadržaja za građane i turiste, ali i rada gradske uprave. U tom smjeru, definirali smo niz projekata koje ćemo realizirati u periodu pred nama – rekao je gradonačelnik Bilić, a onda s posebnim zadovoljstvom istaknuo:

- Pred potpisom smo ugovora o prodaji stanice za tehnički pregled, a time ćemo riješiti dugogodišnju blokadu komunalne tvrtke Dobrić i spasiti gradsku imovinu vrijednosti od 60 milijuna kuna. To je preduvjet za normalno funkcioniranje grada, a vjerujem da ćemo sve riješiti do kraja godine – dodao je gradonačelnik.

Osvrnuo se potom na drugo goruće pitanje Trogira, a to je novi čiovski most. Naime, prema obećanjima nadležnih, projekt će sasvim sigurno biti dovršen do 15. lipnja, odnosno uoči početka špice turističke sezone te istaknuo optimizam tom pitanju. Njegove riječi prisnažio je Tomislav Mihotić, državni tajnik iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

- Nažalost, raspadom jedne od zadnjih velikih tvrtki u Hrvatskoj ostali smo bez mogućnosti da se ove godine vozimo novim mostom. Bilo je to van naše moći, no siguran sam da to neće biti tako sljedeće godine. Novi izvođači ozbiljno su prionuli rješavanju problema, preuzimanju opreme i izrađenih dijelova konstrukcije od dosadašnjih izvođača. Svi preduvjeti da most bude gotov do sredine lipnja su tu i sigurni smo da će sljedeće sezone biti u funkciji – rekao je Tomislav Mihotić koji je po završetku sjednice obišao gradilište novog mosta s gradonačelnikom Bilićem.

Na svečanoj sjednici prisutnima su se obratili i zamjenik župana splitsko-dalmatinskog Luka Brčić koji je istaknuo kako je Županija otvorena za suradnju s Trogirom te saborski zastupnik Arsen Bauk koji je istaknuo podršku gradonačelniku Bilić u realizaciji projekata. (Grad Trogir)