Turska razvojna agencija zainteresirana za opremanje vrtića u Sisku

Turska razvojna agencija Tika, koja je ove godine opremila dječji vrtić u Vrbovcu, planira sličan projekt provesti i u Dječjem vrtiću Sisak Novi. Predstavnik Tike za Hrvatsku Haşim Koç posjetio je danas ovaj vrtić i susreo se s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček i ravnateljicom vrtića Ljubicom Ivšić.

Tim je povodom organiziran i dan multikulturalnosti  koji je pokazao pravo bogatstvo običaja, tradicije i različitosti. Miris tradicionalne bosanske kuhinje širio se po skupinama gdje su se razvlačile pite krumpiruše i zeljanice i pravile bosanske hurmašice. Gradonačelnica je naglasila kako djecu u vrtićima učimo da su različitosti pravo bogatstvo.

– Sisak ima to bogatstvo da imamo brojne nacionalne manjine i učimo djecu da tu različitost živimo svaki dan – rekla je gradonačelnica i dodala kako se razmatraju mogućnosti suradnje turske razvojne agencije i Grada Siska.

– Budući da Turska pomaže gradovima i županijama kroz brojne projekte, razgovaramo o mogućoj suradnji Tike i Grada Siska – dodaje gradonačelnica.

Inače, Tika je prisutna u 56 zemalja svijeta, a svoj su ured u Zagrebu otvorili prije šest mjeseci. Kako je naglasio Haşim Koç već surađuju s brojnim gradovima i županijama kroz projekte koji su usmjereni na

obrazovanje, zdravstvo i sve vrste pomoći ljudima.

-Jedan od naših prvih projekata u Hrvatskoj bio je opremanje vrtića u Vrbovcu gdje smo kompletno opremili vrtić iznutra i izvana te smo opremili kuhinju vrtića. To je jedan primjer na koji način Tika radi, a ovdje u Sisku smo otvoreni prema svim oblicima suradnje – zaključio je Koç. (Grad Sisak)