'Ziegler' u Kutini otvara 100 radnih mjesta, Grad ih oslobodio 600 tisuća kuna komunalne naknade

U Gradskoj vijećnici Grada Kutine, 16.travnja 2018., održana je tiskovna konferencija na kojoj je potpisan Ugovor o oslobađanju komunalne naknade za tvrtku „Ziegler“ d.o.o., a na konferenciji za novinare sudjelovali su gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić, Hrvoje Krmelić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, Darijo Marinić, direktor tvrtke „Ziegler“d.o.o. i Slađana Turin, tajnica Uprave ureda društva.

Tvrtka „ZIEGLER“d.o.o. je jedan od globalnih lidera u proizvodnji vatrogasnih vozila koja su poznata u svijetu po tome što su  izuzetno robusna i pouzdana. Uz vodeću poziciju na tržištu, Ziegler ima inovativnu snagu i veliki međunarodni potencijal rasta. Paleta proizvoda uključuje cijeli spektar tehnologije od visoko specijaliziranih crpki do protupožarnih sustava na kamionima svih vrsta. Korisnici nisu samo dobrovoljni i profesionalni vatrogasci, nego i zračne luke, industrije i državne službe širom svijeta. Zieglerova vozila i pumpe su proizvedeni u skladu s njemačkim standardima, a poznati su po kvaliteti u vatrogasnim službama u više od 100 zemalja.

Tvrtka ZIEGLER d.o.o. s trenutnom bazom u Zagrebu,dio je velike korporacije CIMC koja posjeduje 300-tinjak tvornica diljem Europe u kojima je sveukupno 65 tisuća zaposlenih osoba, a obuhvaća 7 divizija poslovanja od kojih je jedna auto industrija u koju spada upravo tvrtka ZIEGLER d.o.o.

Tvrtka je osnovana je 21.12.2000. godine, dok s redovnim radom u Republici Hrvatskoj započinje 01.02.2001. godine. Kako je postojala potreba za proširenjem kapaciteta tako su, ističe direktor Darijo Marinić, naišli na dobru suradnju s Gradom Kutinom te u rekordnom roku uspjeli dogovoriti kupnju hale tvrtke Enikon koja je tada bila u stečaju.

Grad Kutina im je tako izašla u susret te im omogućila suradnju s domicilnim gradskim tvrtkama uz pomoć kojih su kupljeni prostor osposobili i prilagodili za rad tvrtke ZIEGLER d.o.o.

Darijo Marinić, direktor tvrtke navodi kako je tvrtka već započela a testnom fazom proizvodnje u Kutini u Poslovnoj zoni II gdje se očekuje i 100-tinjak novih radnih mjesta.

Također je pohvalio uspješnu suradnju s Gradom koja otvara i nove mogućnosti za druge djelatnosti.

Hrvoje Krmelić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj zahvalio se predstavnicima tvrtke ZIEGLER d.o.o. što su prepoznali Grad Kutinu i odlučili proširiti svoje poslovanje na području Grada te sukladno tome Grad Kutina želi biti partner u razvijanju njihove djelatnosti.

Gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić navodi kako će potpisanim Ugovorom o oslobađanju komunalne naknade na 5 godina, što je u skladu s programom poticanja poduzetništva i investiranja u Kutini, ušteđena financijska sredstva ovim benefitom, za tvrtku ZIEGLER d.o.o. iznositi na godišnjoj razini 120 tisuća kuna odnosno 600 tisuća kuna na petogodišnjem planu te da će se taj dio vratiti u proračun Grada preko novih zapošljavanja i određenih djela poslovanja.

Također ističe kako će Grad izaći maksimalno u susret svim investitorima koji će uz pokazanu sposobnost izraziti želju za pokretanjem vlastite proizvodnje na području Grada Kutine u Poslovnim zonama I,II,III, a sve u cilju kako bi se stvorila mogućnost za otvaranjem novih radnih mjesta.

Grad Kutina u ovoj je godini posebnu pozornost posvetila poduzetništvu, a već sada poduzetničke mjere i otvorenost Grada donose rezultate te se javljaju zainteresirane tvrtke koje žele ulagati u našem gradu, kao i zapošljavati.  (Grad Kutina)