U centru Pazina uskoro se otvara novi Poduzetnički inkubator vrijedan 2,8 milijuna kuna

U srpnju ove godine, u Gradu Pazinu se otvara dugo iščekivani poduzetnički inkubator PAZIN UP čija ukupna projektna vrijednost iznosi više od 2,8 milijuna kuna od čega je osigurano 98 posto bespovratnih EU sredstava.

Iz Grada poručuju kako Grad Pazin, zajedno s Razvojnom agencijom Srce Istre i suradnicima Veleučilišta Rijeka, izgradnjom novog poduzetničkog inkubatora nastoji uspostaviti poslovno – potpornu infrastrukturu i osigurati potrebne popratne usluge za poduzetnike početnike kako bi se poduzetnicima osigurala dostupnost potrebne infrastrukture kao i uvjeta za uspješno poslovanje u razvoj.

Nakon rekonstrukcije prostora u funkcionalnu poslovnu zgradu, PAZIN UP će se nalaziti u samom centru Grada Pazina, prostirat će se na dva kata, imati 7 funkcionalnih jedinica i 5 ureda za korisnike, multifunkcionalnu salu te prostorije poput „ureda na putu“, čajne kuhinje itd. Uredit će se i okoliš oko zgrade te osigurati prikladan javni prometni pristup zgradi. Korisnici inkubatora birati će se putem javnog natječaja.

Neke od usluga na koje će poduzetnici korisnici inkubatora imati pravo su virtualni ured, virtualni inkubator, edukacije i radionice, marketinško oglašavanje te savjetodavne usluge.

Osnovni cilj projekta je uspostaviti moderan i funkcionalan poduzetnički inkubator koji će nuditi sve sadržaje potrebne novim poduzetnicima koji trenutno nemaju potrebne prostore i uvjete za pokretanje novih poduzeća. Projektom se također nastoje poboljšati uvjeti i kapaciteti za međusobnu suradnju poduzetnika i poduzeća kako bi se poticala razmjena ideja, znanja i razvoja novih usluga i proizvoda. Izgradnjom i funkcionalnošću Poduzetničkog inkubatora želi se osvijestiti i šira poslovna zajednica okolice Grada Pazina o važnosti inkubatora za razvoj malog i srednjeg poduzetništva i općenitog gospodarskog rasta. Konačni cilj je poticanje novih investicija i otvaranje novih radnih mjesta.

„Mladi poduzetnici početnici ojačat će svoje poslovne i poduzetničke kapacitete korištenjem usluga i proizvoda infrastrukture inkubatora kako bi unaprijedili svoje poduzetničke aktivnosti i dodatno učvrstili svoju poziciju na tržištu. Mladim je poduzećima ovaj segment osobito važan jer je već na početku njihova poslovanja potrebno osigurati jake polazne kompetencije kako bi se ne samo povećala njihova šansa opstanka na tržištu, već kako bi se katalizirali inovativni i kreativni potencijali malog i srednjeg poduzetništva“, istaknuli su iz ureda Grada. (gradonačelnik.hr/L.U.)