U Dubrovniku krenula gradnja jednog od najmodernijih studentskih domova u državi

fo: Pixabay

Krenula je dugoiščekivana gradnja modernog studentskog doma u Gradu Dubrovniku, izvještava Dubrovačka televizija i srednja.hr.

Naime, jedan od najmodernijih studentskih domova u Hrvatskoj imat će četiri kata, a studenti će boraviti u tzv. pametnim sobama u koje će ulaziti pomoću kartica. U dom, koji će imati ukupno 503 ležaja i koji će električnu energiju koristiti ekonomično, studenti će moći useliti za vrijeme iduće akademske godine, prenosi srednja.hr. Za sada je najavljeno kako bi cijena mjesečnog najma trebala iznositi oko 800,00 kuna.

"Teško je reći koji je to točno datum ili dan kada će studenti useliti, međutim evidentno je da će to biti tijekom sljedeće akademske godine. Ja se osobno nadam da će to definitivno biti od ljetnog semestra", rekao je za Dubrovačku televiziju Marko Potrebica, ravnatelj SC-a u Dubrovniku.

Dok su u tijeku trenutno radovi na izgradnji katova na kojima će se nalaziti spavaonice, prizemlje i podrumske prostorije budućeg studentskog doma su dovršene. Ravnatelj Potrebica istaknuo je kako radovi napreduju brzo, kvalitetno i temeljito te da će se takva dinamika i nastaviti jer i jedan dan kašnjenja znači popriličan financijski trošak koji bi se morao nadoknaditi iz državnog proračuna što on smatra neprihvatiljivim. (gradonačelnik.hr/srednja.hr/Dubrovačka televizija)