U Imotskom novo rasterećenje roditeljima i školarcima: Učenicima osigurane besplatne radne bilježnice i likovne mape

Uz besplatne udžbenike grad Imotski za novu školsku godinu roditeljima i školarcima osigurao je i novu olakšicu, a to su besplatne radne bilježnice i likovne mape. Za ovu mjeru grad je izdvojio 437 000 kuna te je ovo samo jedno od niz mjera kojima grad pomaže djecu i roditelje u protekle dvije godine. Besplatne radne bilježnice i likovne mape dobit će svi osnovnoškolci OŠ Stjepan Radić i OŠ Josip Virgilije Perić s pripadajućim područnim školama.

„Obrazovanje je najvažniji faktor uspjeha i napretka svakog čovjeka, pa onda i grada i nacije. Zato u gradu Imotskom posebno ulažemo u obrazovanje i želimo stvoriti grad u kojem će svi imati jednake prilike za razvijanje svojih ideja, ambicija i znanja. Kao roditelj i kao gradonačelnik svjestan sam koliko obrazovanje i podrška djece iziskuje i novaca i strpljenja i strepnje. Tako da se u gradu Imotskom uvijek trudimo naći mogućnosti da olakšamo roditeljima, da podržimo djecu i da stvaramo prilike za bolje obrazovanje. Uz besplatne udžbenike vjerujem da će roditeljima i besplatne radne bilježnice i likovne mape biti značajno financijsko rasterećenje, a djeci poticaj za odličnu školsku godinu“ – izjavio je gradonačelnik, Ivan Budalić


Grad Imotski u protekle dvije godine provodi niz projekata kojima potiče obrazovanje, djecu i mlade obitelji. Osim poticanja nataliteta kroz jednu od najvećih poticaja na novorođenčad u državi, grad posebno ulaže u školarce i mlade. Stipendiranjem i osiguravanjem besplatnih školskih materijala Grad je pokazao brigu i potporu učenicima, studentima, ali svakako i njihovim roditeljima. (Grad Imotski)