I u Jasterbarskom se gradi punionica e-vozila

S ciljem doprinosa smanjenja emisija CO2 i očuvanja okoliša Grad Jastrebarsko uključio se u Pilot program izgradnje e –punionica te su tako ovih dana, kod Glazbene škole, započeli radovi na izgradnji stanice za brzo punjenje električnih vozila.

Uskoro će u Jastrebarskom biti izgrađena stanica za brzo punjenje električnih vozila – projekt koji Grad Jastrebarsko realizira u suradnji sa Zagrebačkom županijom i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a s ciljem omogućavanja ovakvog tipa punjenja vozila i u našem gradu te smanjenja emisije CO2 i očuvanja okoliša.

Moderna punionica u Jastrebarskom omogućit će brzo punjenje dva električna vozila istovremeno, snage 22 kW za manje od sat vremena. Naime, punionice ovakvog tipa najbrže su u Hrvatskoj, a ovim će se potezom Jastrebarsko ponovo svrstati uz bok gradovima u Hrvatskoj koji prate najnovija tehnološka dostignuća i koji su na svom području omogućili punjenje modernim brzim punionicama.

’’Pilot program izgradnje e-punionica u općinama na područjima državne skrbi i gradovima Zagrebačke županije, sufinanciranih iz nacionalnih i EU sredstava’’ pokrenula je Zagrebačka županija, a istom se priključio i Grad Jastrebarsko koji je ponovno pravovremenom prijavom ostvario i sufinanciranje od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Tako će investiciju od oko 125 tisuća kuna Zagrebačka županija i Fond sufinancirati sa oko 80 %, a ostatak Grad Jastrebarsko. Radovi na izgradnji i uređenju planiraju se završiti u roku od mjesec dana, a punjenje će za početak biti potpuno besplatno. (Grad Jastrebarsko)