U Jastrebarskom otvoreno vanjsko vježbalište

Uz jezero perivoja dvorca Erdody u Jastrebarskom svečano je otvoreno vanjsko vježbališteOtvorenjem se obilježio i Svjetski dan sporta - dan kojim se javnosti skreće pažnja na svjesnost i pozitive učinke tjelesnog vježbanja te potiče na aktivan i zdrav način života. Upravo ovim projektom Sportska zajednica i Grad Jastrebarsko htjeli su istaknut i naglasiti važnost tjelesne aktivnosti i vježbanja.

Naime, Zajedničkom suradnjom Grada Jastrebarskog, Hrvatskog olimpijskog odbora, Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Sportske zajednice Grada Jastrebarskog realiziran je projekt koji je bio prijavljen na natječaj HOO-a, „Aktivna zajednica“. 

Otvaranju su prisustvovali gosti iz HOO Siniša Krajač (zamjenik glavnog tajnika), Boris i Mario Makarun (dopredsjednik i glavni tajnik Zajednice sportova Zagrebačke županije), saborski zastupnik Mihael Zmajlović, zamjenici gradonačelnika Stipe Bučar i Domagoj Šlat te gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Gosti su u govoru istaknuli važnost otvaranja ovakvih vježbališta jer su idealna rješenja za svaki grad u povećanju dostupnosti i mogućnosti za tjelesnom aktivnošću svih građana. Također, ovakvim se projektima potiče zdraviji i aktivniji način života lokalne zajednice. „Ovo vježbalište je logični dodatak sadržajima našeg Perivoja koji je postao omiljeno mjesto okupljališta rekreativaca, trkača, šetača, biciklista i svi ostalih posjetitelja. Modernim sadržajem otvaramo novi vid rekreacije, a prema posjećenosti vidljivo je da je upravo ovo našim sugrađanima bilo potrebno“, poručio je gradonačelnik Novosel te nastavio: „Ovo nije kraj radova, uskoro ćemo izgraditi i parkiralište, hortikulturno urediti prostor kako bi ga zaštitili od prometnice, ali i s ciljem da vježbanje bude ugodnije u hladu. Plan je također izgraditi i sanitarni čvor. Ovo vježbalište je vježbalište svih Jaskanki i Jaskanca, i nadam se da će ga koristiti i čuvati!“

Na kraju samog otvaranja, zamjenik gradonačelnika i predsjednik sportske zajednice, Domagoj Šlat zahvalio se Gradonačelniku i svim institucijama koje su zajedničkom suradnjom realizirale ovaj dugogodišnji cilj Sportske zajednice, na korist svih građana. Također je istaknuo da su oprema i sprave za vježbanje dostupne i mladima i starijima te se mogu koristiti u svako godišnje doba.

Svečano otvaranje uveličale su Svetojanske mažoretkinje i članice Plesnog studia Instinct, državne prvakinje u svom sportu, a kao posebni gosti otvorenja, sudjelovali su i poznati Street brothers-i. "Braća" koja su dodatno popularizirala ovaj tip vježbanja, uz demonstraciju osnovnih vježbi na spravama, održali su i posebnu točku naprednih vježbi, koje je sve prisutne doslovno ostavio bez daha. (Grad Jastrebarsko)