U Jastrebarskom ove godine isplaćeno sto naknada za novorođenčad

Stoti ovogodišnji zahtjev za priznavanje prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta, početkom mjeseca rujna, Gradu Jastrebarskom podnijeli su Ivana i Ivan, ponosni roditelji malenog Pavla Dimnjaković, a iste su tom prigodom tradicionalno uz čestitke, lijepe želje i prigodne poklone posjetili gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi suradnici.

’’Iz godine u godinu trudimo se održavati ovakve običaje i na taj način mladim roditeljima dati do znanja da su nam djeca prioritet i budućnost. Posebno me veseli činjenica da je nedavno podnesen i 2 000. zahtjev od kada isplaćujemo naknade, za što je od tada iz Proračuna izdvojeno nešto više od 5,7 milijuna kuna’’, rekao je gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, prilikom posjeta.

Naime, gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel, i njegovi zamjenici Domagoj Šlat i Stipe Bučar, u petak 06. listopada 2017. posjetili su roditelje Ivanu i Ivana Dimnjaković koji su podnijeli ovogodišnji 100. po redu zahtjev za pomoć za novorođeno dijete. Njihov sin Pavao rođen je 3. rujna 2017. i druga je prinova u mladoj obitelji Dimnjaković iz Cvetkovića. Gradonačelniku i njegovim zamjenicima na posjeti su se zahvalili roditelji Dimnjaković, a uz najljepše želje, mališani Pavao i Pia od Gradonačelnika su dobili prigodne poklone. 

Podsjetimo, Grad Jastrebarsko kao Grad prijatelj djece različitim projektima vodi brigu o svojim najmlađima. Naknada za novorođenčad u Gradu Jastrebarskom iznosi 2.500 kuna za prvo i drugo dijete, te 6.500 za treće dijete u obitelji. (Grad Jastrebarsko)