U Karlovcu uskoro besplatan Wi-Fi

Grad Karlovac uspješno je završio prijavu te potpisao Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava za program WiFi4EU koji je raspisala Europska komisija.

Programom WiFi4EU promiče se uvođenje besplatnog Wi-Fi-a za građane i posjetitelje u javnim prostorima diljem Europe, kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstvene ustanove i muzeji. Putem programa WiFi4EU financira se oprema i troškovi postavljanja (točke za pristup internetu), a korisnik će plaćati za povezivost (internetska pretplata) i održavanje opreme tijekom najmanje tri godine.

Izgradnja WiFi infrastrukture (što uključuje i troškove opreme) sufinancirana je u 100 % iznosu, a potpora se ostvaruje u obliku vaučera vrijednosti 15 000 eura po prijavitelju, kojim će se plaćati navedena izgradnja i oprema. Rok za završetak projekta je 18 mjeseci od dana stupanja na snagu Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava.

U sklopu provođenja projekta WiFi4EU održan je i sastanak s tvrtkom Odašiljači i veze na kojem je  sudjelovao i Grad Karlovac uz predstavnike Karlovačke županije, a na temu brzina pristupa internetu preko WiFi4EU mreže. (Grad Karlovac)