Labin: Osigurano 500 tisuća kuna za novi sustav naplate javnog parkinga

Gradsko vijeće Grada Labina na prošlotjednoj je sjednici donijelo Odluku o novim načinima organizacije, naplate i kontrole javnih parkirališta grada Labina. Uz nove sisteme naplate parkirališta uvode se i tri nova: u Ulici Slobode u Rapcu i parkiralište Prohaska koji su u fazi izgradnje te parkiralište u starogradskoj jezgri.

Novi sustav naplate javnog parkinga odnosi se na naplatu putem SMS-a, parking aplikacije ili putem kovanica na aparatu za naplatu. Aparati će se nalaziti na svim javnim parkiralištima.

Iz Grada doznajemo kako se radi o investiciji gradske tvrtke Labin 2000 od 500 tisuća kuna za zamjenu starih i uvođenje novih parkirnih sustava. Novu parking aplikaciju, putem koje se može birati satna, dnevna ili sezonska karta, moći će skinuti svi korisnici parkirališta putem QR koda-

Dok pravne osobe imaju pravo na jednu povlaštenu ili kartu po nižoj cijeni, stanari koji žive u blizini parkirališta mogu kupiti onoliko povlaštenih karata koliko imaju registriranih automobila. Od ove godine pravo na povlaštene karte imaju i stanovnici Ulice Slobode u Rapcu i Trga Labinskih rudara.

Građani, kojima je izdan nalog za plaćanje dnevne parkirališne karte, imaju pravo i na zamjensku parkirališnu kartu koju mogu zatražiti prije isteka važenja dnevne parkirališne karte, a ona će obuhvatiti iznos za stvarno korišteno vrijeme usluge parkiranja.(gradonačelnik.hr/L.U.)