U Ludbregu će se projektom vrijednim 3,1 mil. kuna zaposliti 20 žena

Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg počinje s provedbom projekta „Pomažemo sebi – pomažemo drugima“ za koje je dobilo 3.148.500 kuna bespovratnih sredstava. To je najveći projekt u povijesti ludbreškog Crvenog križa, a kroz projekt će se zaposliti 20 osoba na programu Pomoći u kući starijim, bolesnim i nemoćnim osobama na području Grada Ludbrega te općina Mali i Veliki Bukovec, Sveti Đurđ i Martijanec.

Na konferenciji za novinare ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić istaknuo je da je projekt od 3,1 milijun kuna iznimno važan jer će omogućiti da jedan dio žena, koje su nezaposlene, dobiju priliku raditi, ali da je dokaz da grad može realizirati velike i važne projekte.

"Za nas je ovo iznimno važan trenutak jer projekt predstavlja nešto puno više. Dokaz je to da kao Grad možemo realizirati ovako velike i važne projekte bez pomoći viših tijela, u ovom slučaju županijskog Crvenog križa. Zahvaljujem Crvenom križu Ludbreg, zaposlenicima Grada na pripremi projekta te susjednim općinama na sudjelovanju. Pokazali smo u ovom dijelu županije što možemo napraviti. Vrijednost projekta nije samo zapošljavanje, već je puno veća jer ćemo korisnicima nuditi kvalitetnu pomoć i povezanost, bit ćemo bolja zajednica koja brine o svim svojim žiteljima bez obzira u kakvim nedaćama se našli. Zajedničkim sudjelovanjem pokazali smo i jedinstvo ovoga dijela Varaždinske županije", rekao je Bilić.

Igor Franolić, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg, naglasio je da je ovo najveći iznos koji je neka udruga u Gradu Ludbregu dobila na raspolaganje.

!Odlučili smo ući u projekt sami, imamo snagu, znanje i volju, i uspjeli smo. Projekt znači da ćemo zaposliti ženske osobe starije od 50 godina, prijavljene na zavodu za zapošljavanje. Bit će educirane, osigurana su sredstva da postanu gerontodomaćice. Nakon završetka projekta, dvije godine, na tržištu rada bit će konkurentnije i s onim što su naučile moći će se dalje zaposliti. Projekt znači da se oko 120 novih osoba za koje nema tko brinuti sada uključuje", kazao je Franolić te najavio da će gerontodomaćice početi raditi u lipnju.

 (ludbreg.hr)