Jedinstveni projekt

U Makarskoj niče Astro Park

Izvor: www.makarska.hr

Na platou ispred Makarske zvjezdarnice na Glavici započela je prva faza radova (zemljani i betonski radovi) na izgradnji Astro parka. Vrijednost radova iznosi 244.445,00 kuna s PDV-om, a nositelj projekta je grad Makarska, a njegov inicijator i partner na projektu je DAUP Orion, astronomska udruga koja djeluje na području Grada Makarske punih 10 godina.

Astro-park koji se namjerava implementirati na platou ispred Makarske zvjezdarnice primjer je javno-civilnog partnerstva Grada Makarske i DAUP Oriona. Originalnu ideju Oriona i višegodišnji trud u ishođenju projektne dokumentacije prepoznao je Grad Makarska te u svom proračunu osigurao sredstva za njegovu realizaciju kao i tehničku pomoć u pripremi dokumentacije za prijavu na javni poziv Fonda za razvoj turizma.

Ovaj projekt bit će jedinstveni spoj znanosti, obrazovanja i turističke atrakcije na području Republike Hrvatske. Njegovom realizacijom bit će zaokružen projekt Makarske zvjezdarnice, a predio Glavice bit će oplemenjen još jednim sadržajem koji će privlačiti djecu i mlade od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta kao i obitelji s djecom.

Astro park bit će na raspolaganju školama, udrugama, klubovima i udruženjima za realizaciju različitih programa čiji je cilj kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece i mladih.

Projekt je prepoznalo i Ministarstvo turizma koje ga sufinancira kroz program Fond za razvoj turizma sufinanciran s 200.000,00 kuna.