Nakon tri mjeseca radova

U nedjelju otvorenje novih bazena u Požegi

Nakon provedenog postupka javne nabave i odabira izvođača radova, dana 12. travnja krenuli su radovi na rekonstrukciji požeških Gradskih bazena. Danas, tri mjeseca kasnije, radovi se bliže kraju i Investicija vrijedna 13 milijuna kuna omogućit će našim sugrađanima, ali i onima iz obližnjih mjesta, da već ovoga ljeta uživaju u kupanju i drugim popratnim aktivnostima. Požežani će se s pravom moći ponositi s infrastrukturom kakvu mnogi gradovi u Hrvatskoj nemaju i to već od ovoga vikenda, točnije 10. srpnja, kada svoja vrata otvaraju novi Gradski bazeni.

Program otvorenja, kao i ostale ljetne aktivnosti na novom bazenu, predstavili su danas na konferenciji za novinare požeški gradonačelnik Vedran Neferović, direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak i Goran Ribičić. Ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Požega.

- Ovo prvo ulaganje nakon 63 godine od kada je Požega dobila prve bazene vrijedno je 13 milijuna kuna i bilo ga je potrebno provesti zbog standarda i vremena u kojemu živimo, zbog naših sugrađanki i sugrađana, zbog naše mladosti u gradu i svih onih aktivnosti koje se dugi niz godina provode na Gradskim bazenima, a sada će ih biti moguće realizirati na jednom reprezentativnom objektu kojim ćemo se s pravom moći ponositi. Objektu na kojemu se više neće moći postavljati pitanje higije, ni sigurnosti, kao ni dotrajalosti, nego imamo nešto što je odavno u ovom gradu trebalo biti. Kao i na nizu drugih gradskih objekata, podižemo standard i kvalitetu i ponašamo se odgovorno prema imovini koju Požega ima – poručio je gradonačelnik Neferović.

Program svečanog otvorenja krenut će u 11 sati, dok Gradski bazeni svoja vrata za građane otvaraju u 13 sati kada kreće sportski i zabavni program koji će potrajati sve do večernjih sati. Za tu prigodu Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar održat će sat aqua aerobika i prezentirati sve mogućnosti vježbi u vodi, u 14 sati počinje turnir u odbojci, a potom u 16 sati i turnir u košarci. Zatim, Potom će na pozornicu stati poznate domaće glazbene snage – Libreto band. Mladi požeški glazbenici svojevrstan su uvod u glazbeni spektakl, koncert popularne pjevačice Lane Jurčević koji je najavljen za 18 sati.

Prvoga dana svi će posjetitelji moću kupiti poludnevnu kartu po cijeni od 15 kuna, a sav prihod koji se prvoga dana ostvari ići će kao pomoć djevojčici Anamariji Bešlić kojoj su švicarski liječnici zračenjem pokušati otkloniti zloćudni tumor na mozgu s kojim se bori od proljeća 2014. godine. Ova četverogodišnja djevojčica jedino je dijete obitelji Bešlić koja se već dvije godine bori s visokim troškovima liječenja svoje djevojčice.

- Pozivam sve da dodju na bazene i daju svoj obol ovoj akciji i da na taj način svi mi koji ćemo ovo ljeto bezbrižno uživati, barem malo pomognemo jednoj obitelji koja se nalazi u problemima – dodao je gradonačelnik.

Radno vrijeme Gradskih bazena je svaki dan od 8 do 20 sati. Djeca mlađa od 5 godina imaju besplatan ulaz, dok će oni u dobi od 5 do 15 godina svoju ulazinicu plaćati 5 kuna, kao i dosadašnjih godina. Cijena dnevne ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, dok je poludnevna ulaznica 15 kuna. Zbog velikog interesa javnosti razmišlja se i o uvođenju noćnog kupanja koji bi se odvijalo u dane vikenda od 21 do 23 sata. Na novim Gradskim bazenima s radom od ponedjeljka kreće i besplatna škola plivanja za djecu. (Grad Požega)