U Petrinji započeli radovi vrijedni 2,6 milijuna kuna: Uskoro će dobiti svlačionicu i dva igrališta

U Petrinji su započeli radovi vrijedni 2,6 milijuna kuna - gradonačelnik Darinko Dumbović svečano je otvorio početak radova na izgradnji svlačionice s pratećim sadržajima, pomoćnog igrališta te dječjeg igračišta Češko selo, koji će se izgraditi u sklopu projekta 'Unaprijeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece'. 

-Svaki projekt u Intervencijskom planu je izuzetno zahtjevan te tu prije svega treba pohvaliti timove koji vode Intervencijski plan. Svi smo dali sve od sebe prilikom dolaska do europskih novaca i napraviti toliko projekata koji bi upotpunili život grada Petrinje, ali i u sredinama kao što su Kolonija, Češko selo, Mošćenica te Slatina. Intervencijski plan je pilot projekt pet gradova s kojim mi nastojimo aplicirati oko 200.000.000,00 kuna. Pozivam građane na strpljivost koja je izuzetno važna te nam je u cilju da građani dobiju standard, kvalitetu te sve ono što zaslužuju - poručio je gradonačelnik Dumbović tijekom otvorenja.

Ugovor o izgradnji potpisali su u veljači gradonačelnik Dumbović i ministrica Žalac, a rok za izvršenje radova je za 3 i pol mjeseca.

-Iznos ove investicije je 2.651.376,25 kn time će Češko selo dobiti dodatan sportsko-rekreacijski sadržaj, prostor za održavanje društvenih manifestacija i događanja te kvalitetan prostor za provođenje slobodnog vremena za sve građane. Tim projektom Grad Petrinja kao i sa svim drugim infrastrukturnim radovima u ovom projektu opravdava dobiveni status Grada-prijatelja djece - poručio je Dino Žilić, viši stručni suradnik za koordinaciju projekata. 

Podsjetimo, projekt 'Unaprijeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece' vrijedan je čak 40,2 milijuna kuna, od kojih je 34,2 milijuna iz EU fondova, a Petrnjia će tako, osim svlačionica, pomoćnog igrališta i igrališta u Češkom selu, dobiti i novi dječji vrtić, igralište na Slatini, rekonstruirat će se i OŠ Mate Lovrak te nadograditi sportska dvorana. (gradonačelnik.hr/J.L.)