U Puli otvorene 22. Sportske igre mladih

Jučer su ispod Arene otvorene 22. Sportske igre mladih koje su okupile osnovnoškolce pulskih škola, a koji su se natjecali u raznim sportskim disciplinama.

U ime Grada Pule otvorenju igara sudjelovala je zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci.

Izrazivši veliko zadovoljstvo što je Pula domaćin igara poručila je kako sportske igre mladih promiču vrijednosti  kao što su zdrav način života, razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play odnosno ono bitno u odgoju mladih, te poželjela svima dobru igru i zabavu.

Na Karolini se nalazio i informativno – edukativni kutak velike nacionalne preventivne kampanje „Zajedno više možemo – u akciji s policijom“ u kojem su se provodile  aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova i Plazma Sportskih igara mladih.

Sportske igre mladih započele su 1996. u Splitu, a održavaju se u 16 hrvatskih gradova. Cilj ove manifestacije je svim osnovcima i srednjoškolcima omogućiti sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Naime, djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u sa sudjelovanjem na završnici u Umagu. Natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.

Nakon Pule, Turneja će svoj put nastaviti središnjim trgovima u 16 hrvatskih gradova tijekom travnja i svibnja.

 (pula.hr)