U Samoboru oboren rekord u okupljanju Spačeka: Pristiglo čak 3.858 vozila iz 40 država

U Samobor je došlo 3.858 vozila iz čak 40 država, a došlo ih je pogledati oko 4.000 posjetitelja u 6 dana

Da je 23. svjetski susret Spačeka u Samoboru, prvi put održan u Hrvatskoj, bio 'pun pogodak' i da je svojim doprinosom turističkom imidžu naše zemlje zaista zavrijedio to da ga je Hrvatska turistička zajednica svrstala u 30 top događaja u Hrvatskoj, potvrđuju, sada kada je manifestacija iza nas, svi pokazatelji, kažu iz Grada Samobora.

Kao što su organizatori iz Hrvatskog 2cv Citroen kluba i željeli, oborili su rekord u broju okupljenih vozila izvan Francuske. Uz 8.000 u Francuskoj, do sada je rekord držao Vinadio u Italiji, gdje je 2003. godine bilo 3.765 vozila, a u Samobor je došlo 3.858 vozila iz čak 40 država. U njima je stiglo i više od 8.000 spačekista, a došlo ih je pogledati još i 4.000 posjetitelja u 6 dana.

Spačeki su ušli i u Samoborski muzej na izložbi ilustracija slovenske likovne umjetnice Nataše Gregorič pod nazivom "Šareni svijet Spačeka". Nataša je vodila i likovne radionice, koje su okupljale oko 30-ero djece svaki dan. A za poslijepodnevni program za djecu svakodnevno su brinuli lokalni mađioničari i cirkusanti.

Za vrijeme Susreta, organizirana su dva defilea. Po 100 Spačeka prošlo je Samoborom i Zagrebom, a za one koji su poželjeli dodatnog adrenalina, bio je organiziran Off Road Žumberak, na koji je pošlo 30 vozila. Hrvatski 2CV Citroen klub je po završetku Susreta za sudionike organizirao i dvije atraktivne hrvatske rute, jadransku, koja je nakon pet dana završila u Splitu i kontinentalnu, koja je završila nakon pet dana u Boroviku, a sudionici su još i šestoga dana bili gosti Grada i lokalnih sponzora u Osječkoj Tvrđi. (Grad Samobor)