U Šibeniku se održava najznačajniji gastronomski kongres u Hrvatskoj - Chef’s Stage

Na tvrđavi sv. Mihovila svečano je otvoren međunarodni kongres gastronomije i ugostiteljstva Chef's Stage. U organizaciji restorana Pelegrini i njegova vlasnika Rudija Štefana, a uz potporu Grada Šibenika, dvodnevni kongres okuplja regionalne lidere u gastronomiji i ugostiteljstvu koji će u prijateljskoj atmosferi potaknuti zajedničku kreativnost, istraživanje i razmjenu znanja i iskustava.

Svečanosti otvorenja nazočili su gradonačelnik Željko Burić te zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Misija organizatora je povezati sudionike gastronomske i ugostiteljske scene i kreirati platformu koja povezuje regionalne lidere te potaknuti razmjenu iskustava i znanja te podržati održivi razvoj ugostiteljstva i turizma definiranjem lokalnog gastronomskog nasljeđa. Upravo zbog toga puno je truda uloženo u dovođenje vrhunskih internacionalnih chefova te svjetskih opinion makera i novinara koji pišu o gastronomiji.

Chef’s Stage, dosad najznačajniji gastronomski kongres u Hrvatskoj, održava se na nekoliko atraktivnih lokacija u Šibeniku. Kongres će se odvijati na tvrđavi sv. Mihovila i tvrđavi Barone, u novom Konvencijskom centru Šibenik, hotelima Amadria Park Solaris, prostoru Nacionalnog parka Krka, u restoranu Pelegrini, te na više atraktivnih lokacija u okolici.

 (sibenik.hr)