U Slavonskom Brodu predstavljena kampanja 'ovajputglasam.eu'

Gradonačelnik Mirko Duspara i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić jučer su primili predstavnike Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj povodom predstavljanja kampanje "ovajputglasam.eu", namijenjenoj podizanju svijesti građanki i građana o važnosti izlaska na nadolazeće europske izbore 26. svibnja. Prisutni su bili i predstavnici Savjeta mladih i Europskog doma, koji su predstavili svoje aktivnosti pred europske izbore i dogovorili nove suradnje s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Tom prilikom predstavnici Europskog parlamenta naglasili su kako je na posljednje izbore za Europski parlament izašlo svega 25% birača, od čega je tek 13% bilo mladih, što se ovom nestranačkom kampanjom i brojnim aktivnostima diljem Hrvatske želi promijeniti. 

"Izlazak na izbore naše je građansko pravo, ali i dužnost, jer dok god ne sudjelujemo netko drugi donosit će odluke u naše ime. Činjenica je da veliki postotak nacionalnog zakonodavstva dolazi upravo s europske razine, stoga je iznimno važno da građani izravno odluče o tome tko će i na koji način naše interese zastupati u Bruxellesu. Ova kampanja za cilj ima motivirati građane da iskoriste svoje biračko pravo i da svojim aktivnostima pred izbore jasno iskažu za što se budući eurozastupnici trebaju zalagati u svom radu - zato je važno izaći na izbore 26. svibnja." poručio je gradonačelnik Duspara.

Marko Boko iz Ureda Europskog parlamenta dodao je: "Na stranici ovajputglasam.eu do sada se registriralo 15.000 prije svega mladih građanki i građana, koji raznim aktivnostima informiraju svoje prijatelje, kolege i članove zajednice o važnosti sudjelovanja u demokratskim procesima, te ih motiviraju da 26. svibnja budućnost Europske unije preuzmu u svoje ruke. Građani svojim glasom oblikuju rad Europskog parlamenta u narednih pet godina, jer to je mjesto na kojem se donose odluke koje izravno utječu na naš svakodnevni život, stoga je važno da što više građana 25. svibnja odluči u kojem smjeru će Europska unija nastaviti ići."

Predstavnici Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj susreli su se i s učenicima Gimnazije Matija Mesić, koja je u programu Škola ambasadora Europskog parlamenta, s kojima su osmislili niz aktivnosti kojima će učenici podržati kampanju ovajputglasam.eu i informirati građane u važnosti izlaska na izbore. U kampanju se možete uključiti registracijom na stranici ovajputglasam.eu. (Grad Slavonski Brod)