U Splitu otvoren Poduzetnički inkubator namijenjen braniteljskim zadrugama

U Splitu je, u Ulici Ruđera Boškovića, otvoren Područni ured poduzetničkog inkubatora namijenjen za stručno-tehničku podršku braniteljskim zadrugama po pitanju EU fondova i mogućnosti financiranju njihovog zapošljavanja. Radi se o braniteljskoj poduzetničko-potpornoj instituciji čije je sjedište u Zagrebu, a osnivači su Zajednica udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata grada Zagreba, Proizvodno uslužna zadruga Modro zelena iz Metkovića, Obrazovna grupa „Zrinski“, te Zajednica ustanova iz Zagreba. Inkubator je osnovan temeljem sporazuma iz 2016. godine s Ministarstvom branitelja RH o obrazovnoj, stručnoj i tehničkoj suradnji na razvoju poduzetništva branitelja, braniteljskih socijalno-radnih zadruga i udruga iz Domovinskog rata.
Nebojša Jerković iz Modro zelene zadruge iz Metkovića pojasnio je kako je rad Područnog ureda poduzetničkog inkubatora u Boškovićevoj ulici zamišljen kao info punkt gdje branitelji mogu dobiti sve potrebne informacije.
„Ministarstvo branitelja se pozicionira kao provedbeno tijelo u cilju ostvarivanja  mjera europskog socijalnog fonda koji je zamišljen kao fond koji zapošljava ljude i financira njihove projekte. Cilj je branitelje naučiti kako primijeniti sredstva iz EU fondova“, istaknuo je Jerković  u svom govoru.
Na svečanosti otvaranja uzvanike su pozdravili državni tajnik Ministarstva branitelja Ivan Vukić, osnivači Poduzetničkog inkubatora Vitomir Tafra,  Nebojša Jerković i Ante Tandara, te dekan Visoke škole „Zrinski“ Ivica Katavić. (Grad Split)