U Splitu otvorena suvremena onkološka dnevna bolnica i poliklinika u vrijednosti od 6,6 milijuna kuna

Splitski Klinički bolnički centar od jučer se može pohvaliti najsuvremenijom onkološkom dnevnom bolnicom i poliklinikom koje je na Klinici za onkologiju otvorio ministar zdravstva Milan Kujundžić uz predstojnika Klinike prof. dr. sc. Eduarda Vrdoljaka, gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu, ravnatelja prof. primarijusa Julija Meštrovića i župana Blaženka Bobana.

„S osobitim zadovoljstvom ističem činjenicu da sam ovdje – uzvanik!“ rekao je na početku svog obraćanja gradonačelnik Andro Krstulović Opara te odmah dodao da su onkologija odlični liječnici, sestre i tehničar, a zgrada i nove prostorije su samo sredstvo da oni budu još bolji.

„Zahvaljujući ovakvoj klinici i ovakvim ulaganjima, svaki onkološki bolesnik ima pravo i mogućnost raditi svoj posao, ne biti stigmatiziran i biti osoba koja može dati sebe u svojoj obitelji i u svom poslu kao punopravni član zajednice u kojoj živi. Želim nastavak ovakvih velikih i lijepih dostignuća u splitskom bolničkom centru“ poručio je gradonačelnik.

Predstojnik Klinike prof. dr. sc. Eduard Vrdoljak rekao je kako je u nove prostore investirano 6,6 milijuna kuna te će sada biti puno lakše liječiti bolesnike s teškom bolestima. „Mnogi danas mogu biti ponosni, a posebno onaj koji nas gore, s neba, sa svojim sjedim brkovima ponosno gleda“ rekao je doktor Vrdoljak dodavši kako govori o pokojnom ravnatelju KBC-a dr. Ivu Juriću koji je utkao sebe u ovaj projekt.

Sadašnji ravnatelj Julije Meštrović rekao je kako je ovo veliki dan za splitsko zdravstvo, a da je Klinika za onkologiju jedna od perjanica ove bolnice. Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je kako podupire sve vizije, a posebno ga raduju one koje dolaze iz Dalmacije. Zahvalio se ravnateljstvu KBC-a i predstojništvu ove klinike na trudu i radu za ostvarenje ciljeva. Potom je s mladom onkološkom pacijenticom Jelenom Radić prerezao vrpcu te obišao nove prostorije. (Grad Split)