U Velikoj Gorici otvorena sportska ambulanta

Velikogoričani više neće morati odlaziti u susjedne gradove zbog svojih liječničkih pregleda - u prostorima ŠRC-a na velikogoričkom gradskom stadionu u petak je svečano otvorena nova sportaska ambulanta „Vaš pregled“ koja će provoditi tečajeve prve pomoći, obavljati liječničke preglede iz područja medicine rada te obiteljske medicine, a u budućnosti će provoditi i fizikalnu terapiju te rehabilitaciju.

Otvorenju su prisutstvovali gorički gradonačelnik Dražen Barišić, ravnatelj ustanove „Vaš pregled“ Tomislav Madžar, Marijan Kustić, direktor natjecanja, infrastrukture i nogometnog razvoja u Hrvatskom nogometnom savezu, Ružica Palić – Kramarić, pomoćnica ministra zdravstva, te Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice u Središnjem uredu za sport.

Kako bi obilježili početak rada, djelatnici ambulante su građanima nakon otvorenja pružili besplatne pretrage EKG-a i spirometrije, mogli su provjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi, a mogli su i sudjelovati u vježbama reanimacije i prve pomoći.

„To je veliki doprinos goričkom sportu, a kroz sport i velikogoričkoj zajednici i društvu, jer na ovaj način Velika Gorica pokazuje da je grad velikog standarda života. Ovo je samo jedna kockica vrlo jasnog mozaika“, poručio je gradonačelnik Barišić na otvorenju, a prenio vgdanas.hr. (gradonačelnik.hr/J.L.)